Thursday, April 6, 2017

M.A.G.U.S. - Barlangi kalandok Melfordban (1)

Why is this post not in English?


A gyilkosság utójátéka


A városőrők őrizetbe vették a tetteseket, és három nappal későbbre tűzték ki a tárgyalást. A kalandozókat pedig felkérték, hogy tanuként vegyenek részt. Ezt a kalandozók kétféleképpen értelmezték: 1) a maradék 3 nap alatt muszáj csináljanak még valamit 2) egyáltalán érdekli-e őket ez a porfészek és a rühes tárgyalásuk?

Végül a részvétel mellett döntöttek (nem kevés vita után). 
Előbb a legközelebbi faluba utaztak, ahol találkoztak szervezetük egyik ügynökével. Felvilágosították a helyzetről, és az lóhalálában indult a pókfarmot átvenni és megvédeni, néhány emberével.
Utána visszatértek Melfordba, és körbenéztek a megüresedett kocsmában és méhészetben rabolnivaló holmikért.
Végül a biztonság kedvéért elnéztek a pókfarmra, ellenőrizni a dolgok menetét (plusz, ingyen ellátás és szállás).

Ennyi időpazarlás után jelentősen lerövidítettem a tárgyalás menetét. A közeli Jósnő Szentélyétől leutazott két papnő. A fiatalabbik vezette a tárgyalást, kivallatta a tetteseket és tanukat. Végül az idős főpapnő mágiával szavatolta a tárgyalás helyességét, és kimondta az itéletet. A kalandozókat pedig meghívta a Szentélybe, pár napra rá.

A Jövőbelátó Jósnő Szentélye


A kalandozók nem mutattak sem érdeklődést, sem tiszteletet a Szentély iránt. A főpapnő megbízta őket egy közeli barlangrendszer felderítésével, amelyben azelőtt két héttel eltűnt egy előző kalandozó csapat. Hosszas vita következett a fizetség mennyiségéről és milyenségéről...

Első út a barlangba


A barbár sikeresen követte az előző kalandozócsapat nyomait. Minden elvárásom gyökeres ellentéteként nyílegyenesen követték a csapást, nem tértek le oldalüregeket felderíteni. Mélyre hatoltak a barlangba, mire egy sötét kamrában rátaláltak elődeik maradványaira. A szerencsétlenek csapdába estek - egy hatalmas háló rántotta fel őket - és így nem tudtak védekezni a barlang lakói ellen (pl. az óriás csótány, aminek tetemére a kalandozók rátaláltak, és amit valószínüleg az előző csapat kaszabolt le).
A kalandozók tehát felnyalábolták a maradványokat, és visszavonultak a barlangból. 

A barlang szája előtt


Esteledett már, úgyhogy tábort vertek a barlang szája előtt. Néhány elvétett veszélyérzék és érzékelés próba után farkasok lepték meg őket, és megpróbálták elhurcolni az ízletes, rothadó húsmaradványokat.


Természetesen pár farkas nem vehette fel a versenyt egy csapat jól felszerelt kalandozóval, de az alvó fejvadász vállából sikerült kiharapniuk egy jókora darabot, mielőtt lemészárolták, és nyárson megsütötték őket.

No comments:

Post a Comment