Monday, July 31, 2017

M.A.G.U.S. - kincses sziget (2)

Why is this post not in English?


Előkészületek


Az este és az éjszaka incidens nélkül telt el. Valéria varázslatának hatására Athosiannak nem volt szüksége alvásra, pihenésre, így ő őrködött, amíg a kalandozók az igazak (vagy legalábbis a fáradtak) álmát aludták.

Reggel, kipihenten kezdődhettek az előkészületek: Fp és pszi-pontok felmeditálása. Madárszemmel körbenézve Shamil nem fedezett fel emberi kézre utaló jeleket, úgyhogy az egyetlen út a barlangot lezáró ajtó kinyitása maradt.

Mágikus ajtó


Megvallom, hogy utálom a logikai feladványokat. Az ajtó négy pecsétjét pedig semmilyen játékmechanikai próbálkozással: varázslattal, támadással vagy alkímiával nem lehetett kinyitni. Igy ennél a résznél nem voltam hasznos (legfeljebb azzal, hogy az ajtó védelmi mechanizmusa először Valériának harapta ki a torkát, ezzel jelezve, hogy veszélyes próba előtt állunk). Ezt kedves csapattársaim többször is jelezték nekem, figyelmen kívül hagyva, hogy két kézzel vedelik az általam főzött gyógyitalokat :-)

Szerencsére a többiek élvezték a feladványt, és mind a négy állatos illusztrációból kiokoskodták a megoldást: a kutyát simogatni kell, a kígyót a farkánál megfogni, a lovat vezetni és járomba fogni, a tigrisnek csalit mutatni. Ehhez persze sokat kísérleteztünk, és az ajtó minden nem megfelelő kísérletet iszonyú sebek osztogatásával jutalmazott.

Oltár


Tökéletesen kör alakú, oszlopokkal teli terembe léptünk, közepén oltárral. Az Arel-ikonográfia nem segített, sokkal inkább az oltár alatti résből kisüvítő szél. Együttes erővel Shamil és Biznárd elnyomták az oltárt, és felfedték az alatta levő termet.


A szél kamrája

Természetesen nem vezetett le lépcső, úgyhogy Athosiant kötélen engedtük le. Az ismét tökéletesen kör alakú terem tartalmazott 4 rést, melyen egyre erősebben süvített be a szél, 4 lencsét, és egy nagy adag forgóajtót. Már éppen azon gondolkoztam, hogy leszálljak-e Valériával, amikor megjelent a terem őre - egy légelementál!


Az elementál azonnal támadásba lendült, a levegőt mozgatva megforgatta a lencséket (erős fénysugarakat irányítva a kalandozókra) és az ajtókat (hol arcon, hol háton csapva őket). Nem, ezt inkább felülről szemléljük...


Félbeszakítva


Későre járt már, úgyhogy csata közben hagytuk abba a játékot. Alig vártam, hogy legközelebb jól megszórjam villámmal a humanoid légörvényt!

No comments:

Post a Comment