Wednesday, November 23, 2016

M.A.G.U.S. - ejszakai kommandoakcio

Why is this post not in English?


Bevezető


Egy alkalom kiesett betegség miatt, most azonban folytatjuk ott, ahol abbahagytuk: a három kalandozó néhány markos legény kíséretében halad a hajó fele. Körülmények: vaksötét éjszaka, hullámos tenger.

Feljutni a hajóra


Messziről látszott a hajó oldalán előre-hátra sétáló fáklyás őr. A kalandozók megpróbálták a hajó orrát megfelelő időzítéssel megközelíteni, hogy tudjanak mindhárman feljutni mire az őr odaér.


A viharos tengeren azonban a kötéllétra megmászása nem volt könnyű feladat, főleg, mivel a türelmetlen Shamil nekiugrott, mielőtt Armatio felért volna. Azt érték el, hogy akadályozták egymást, és csak ketten jutottak fel, mire az őr észrevette őket, és riasztotta a társát is, aki a hajó másik oldalán sétált.


Mire Biznard is felkászálódott a létrán, már javában dúlt a harc. Valahonnan a hajó háta mögül még nyílvesszők is záporoztak, de a sötétség miatt nem találtak célba.


A harctéren gyakorlott Biznard kideríti, hogy az árboc tetejéről lövöldöznek rájuk, és igyekszik felmászni a kötéllétrákon. Kap egy nyílvesszőt a vállába, de ügyet se vetve rá tovább mászik, és kirántja a tengerészt a kosárból. Időközben egy rapírral felfegyverzett alak mászik elő az egyik kabinból.


Biznard felülről figyeli, ahogy Armatio felderíti a hajó hátsó felét, de nem akad további ellenfélre. Shamil hátulról meglepi a rapírost, és fojtóhurkot akaszt a nyakába.


Pár kör fojtogatás után az alak kiszabadul, de az éppen akkor visszatérő Armatio derekasan nekivágja a kardlapot. Ezután tűzoltással foglalatoskodnak, nehogy az elejtett fáklyák felgyújtsák a kötélzetet. Biznard lecsúszik a kötéllétrákon, de nem elég gyors, és kiesik a tengerbe. Kis híján megfullad, de a csónakosok a segítségére sietnek.


Rövid pihenő után a kalandozók behatolnak a hajó belsejébe, és nagy zajjal, kiáltozással haladnak lefele. Ezzel előcsalnak három kockázó tengerészt az egyik teremből. Sikeresen elintézik őket, bár az egyik szigonyos kiüti Armatiot. A dulakodás zajára egy nyílpuskás törpe mászik elő a legalsó szintről és hasba lövi Biznardot, aki az est hátralevő részében egy másfél méteres nyílvesszővel a hasában mászkál. A barbárnak persze ez meg se kottyan, és Shamillal együtt megölik a törpét is, akinek a hatalmas buzogány a gyomráig viszi a koponyáját.


Ezek után van idejük átkutatni a hajót, elemelni valami pénzt az kabinból, felszedni 10 üveg bort (mert egyikük sem tudja megállapítani, hogy valamelyik különleges-e) és 2 hordó pálinkát  (csak úgy). Leülnek meditálni és felhívják a csónakosokat inni.


Egy óra sem forog le, és az örködő csónakosok észrevesznek két csónakrajt is, ami a hajó felé tart. A kikötőből valószínüleg a Tintahalak által felfogadott tengerészek jönnek, de az öböl sziklás bal partja felől ismeretlen csónakosok közelítenek. 
A kalandozók tanácskoznak - van aki a menekülésre szavaz, van aki a hajó örzésére. Végül Shamil a hatodik érzékéhez fordul, ami az sugallja, hogy meneküljenek. Szembemennek a felfogadott tengerészekkel, akiket nem sikerül meggyőzni a visszafordulásról. Igy aztán megtörten, fáradtan, több sebből vérezve, a kalandozók visszatérnek a fogadójukba. A fogadós elszalasztja a pincérfiút vajákosért.

Folytatás következik...



No comments:

Post a Comment